ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marți, 8 septembrie, cu ocazia praznicului Nașterii Maicii Domnului, s-a sfințit Așezământul Social Sfânta Maria, din incinta parohiei Foișor, din sectorul 3 al Capitalei, informează siteul Basilica.ro.

Slujba de sfințire a fost oficiată de Preasfinţitul Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal, delegatul PF Părinte Daniel, patriarhul României. Așezământul poate oferi o masă gratuită, de luni până vineri, pentru 50 de persoane.De asemenea, 20 de persoane vor primi câte un ghiozdan de rechizite necesare pentru începerea noului an școlar.

"„Parohia inaugurează cu prilejul hramului această cantină socială, pusă sub ocrotirea Maicii Domnului. Este un lucru foarte important întrucât slujirea liturgică a Bisericii este împletită în modul cel mai armonios cu slujirea socială, iar problema ajutorării semenilor care se află în diverse nevoi, în diferite momente ale vieţii este una esenţială pentru misiunea Bisericii. Activitatea aceasta face parte din mandatul Mântuitorului care atunci când a predicat o zi întreagă în pustiu, fiind înconjurat de o mulţime de oameni, afară de femei şi copii, când s-a făcut seară, Mântuitorul Iisus Hristos a săvârşit minunea înmulţirii celor cinci pâini şi doi peşti cu care a săturat toată această mulţime rămânând încă 12 coşuri pline de firimituri, simbolizând viitoarea lucrare socială a celor 12 ucenici şi a urmaşilor acestora”, a spus PS Varlaam Ploieșteanul, conform sursei citate.

Primarul Sectorului 3, Sorin Negoiță, a primit ordinul Sfinții Martiri Brâncoveni din partea Patriarhiei Române, pentru ajutorul acordat la ridicarea acestui așezământ.