Marți, 8 septembrie, cu ocazia praznicului Nașterii Maicii Domnului, s-a sfințit Așezământul Social Sfânta Maria, din incinta parohiei Foișor, din sectorul 3 al Capitalei, informează siteul Basilica.ro.

Slujba de sfințire a fost oficiată de Preasfinţitul Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal, delegatul PF Părinte Daniel, patriarhul României. Așezământul poate oferi o masă gratuită, de luni până vineri, pentru 50 de persoane.De asemenea, 20 de persoane vor primi câte un ghiozdan de rechizite necesare pentru începerea noului an școlar.

"„Parohia inaugurează cu prilejul hramului această cantină socială, pusă sub ocrotirea Maicii Domnului. Este un lucru foarte important întrucât slujirea liturgică a Bisericii este împletită în modul cel mai armonios cu slujirea socială, iar problema ajutorării semenilor care se află în diverse nevoi, în diferite momente ale vieţii este una esenţială pentru misiunea Bisericii. Activitatea aceasta face parte din mandatul Mântuitorului care atunci când a predicat o zi întreagă în pustiu, fiind înconjurat de o mulţime de oameni, afară de femei şi copii, când s-a făcut seară, Mântuitorul Iisus Hristos a săvârşit minunea înmulţirii celor cinci pâini şi doi peşti cu care a săturat toată această mulţime rămânând încă 12 coşuri pline de firimituri, simbolizând viitoarea lucrare socială a celor 12 ucenici şi a urmaşilor acestora”, a spus PS Varlaam Ploieșteanul, conform sursei citate.

Primarul Sectorului 3, Sorin Negoiță, a primit ordinul Sfinții Martiri Brâncoveni din partea Patriarhiei Române, pentru ajutorul acordat la ridicarea acestui așezământ.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews