ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou amendament la legea care interzice fumatul în locurile publice ar putea extinde interdicția și în cazul mașinilor personale. Mai exact, nu se va putea fuma în autoturisme în care călătoresc minori și femei gravide.

Noile amendamente sunt propuse de același deputat PSD, Aurelia Cristea, care a fost inițiatoarea legii ce a interzis fumatul în locurile publice. În continuare fumatul va fi permis în spații separate, complet izolate și inscripționate special pentru această destinație, precum și pe terase exterioare amenajate în acest scop.

Aurelia Cristea susține că prevederile suplimentare sunt necesare pentru asigurarea unui drept din Constituție, conform căruia copiii și tinerii se bucură de un regim special de protecție. De asemenea, deputata vrea ca în lege să fie incluse noi prevederi referitoare la țigara electronică.

„Practic, mai sunt câteva precizări legate de țigara electronică și de interzicerea fumatului chiar și în mașina proprietate personală, dacă în mașina sunt minori sau femei însărcinate. În lege a fost omisă și includerea țigării electronice. Este vorba de interzicere în spațiile de joacă pentru copii, pentru a evita comportamentul de mimetism.”, a spus Aurelia Cristea, deputat PSD.