O nouă pensie specială: Jurnaliștii pot primi o indemnizație de până la 50% din pensie! Ce condiții impun deputații

Pentru că se apropie alegerile, parlamentarii încearcă să câștige cât mai mult capital de imagine. După aleșii locali, a venit rândul jurnaliștilor să primească pensii speciale. Camera Deputaților a adoptat un proiect potrivit căruia jurnaliștii pensionari, membri ai uniunilor de creatori, vor primi o indemnizație de până la 50% din pensie.
Proiectul legislativ modifică Legea 8/2006 și a fost adoptat cu 207 voturi ”pentru” și 7 votul ”împotrivă. Camera Deputaților este for decizional în acest caz.
Potrivit Legii 8/2006 privind instituirea indemnizației pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite și recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică, cuantumul indemnizației reprezintă echivalentul a 50% din pensia cuvenită titularului.
Conform proiectului adoptat, pentru a beneficia de indemnizație, persoanele vizate trebuie să aibă o vechime de cel puțin 15 ani în practicarea meseriei de jurnalist și să fie membru al unei asociații de presă recunoscută legal timp de minimum cinci ani.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (U.Z.P.), Societate Ziariștilor din România (SZR), Asociația Ziariștilor din România (AZR) sau Clubul Român de Presă (CRP) sunt doar câteva dintre asociațiile jurnaliștilor.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a comentat, miercuri, proiectul adoptat de Camera Deputaților privind acordarea pensiilor speciale pentru jurnaliști, spunând că Executivul nu susține astfel de măsuri și, în plus, jurnaliștii au criticat acest fapt în trecut, deci "nu este cazul" să obțină un statut special.
Pe același subiect

Av. Elena Radu: De ce este ILEGAL și NECONSTITUȚIONAL Recensământul Populației și Locuințelor din România. Sesizare CASD către Avocatul Poporului

Av. Elena Radu: Ce se ascunde în spatele recensământului populației și locuințelor

Av. Marina-Ioana Alexandru: ÎNTREBĂRI și RĂSPUNSURI legate de Notificare și Recensământ

Dr. Geanina Hagima: Consecințele dezastruoase ale măsurilor luate în ultimii doi ani. România în pericol de a fi depopulată în ritm accelerat. STUDIU EXCLUSIV

Av. Elena Radu: Dacă nu îți convine Recensământul, e cazul să te opui. Ce poți să pățești altfel

„Părinți educați, copii fericiți”? Pro Vita București: „Strategia Națională de Educație Parentală”: REEDUCARE cu pumn de fier în mănușa de catifea
Recomandările noastre
Locații: România
Organizații: Camera Deputaţilor
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)