Camera Deputaților a adoptat, marți, legea privind declararea zilei de 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române ca zi liberă nelucrătoare, cu 209 voturi pentru, 4 împotrivă și 2 abțineri.
 
Proiectul de lege depus de mai mulți parlamentari PSD modifică alineatul 1 al articolului 139 din Legea nr.53/2003 privind Codul Muncii.

Astfel, data de 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române este declarată zi nelucrătoare, potrivit Mediafax, adăugându-se celorlalte sărbători legale - 1 și 2 ianuarie; prima și a doua zi de Paști; 1 mai; prima și a doua zi de Rusalii; Adormirea Maicii Domnului; 30 noiembrie - Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României; 1 decembrie; prima și a doua zi de Crăciun.

Legea va fi înaintată președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.