ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel mai important eveniment de modă al anului, Bucharest Fashion Week, ajuns la ediția cu numărul 24, stârnește controverse.

Intenția designerului Bogdan Olteanu a fost să vină în ajutorul victimelor de la Colectiv, însă realizarea a stârnit reacții și comentarii dintre cele mai diverse.

"Vă invităm să vizionati secvențe din catwalk-ul inedit al evenimentului Bucharest Fashion Week din acest sezon, ediție pentru care am pregatit o colectie caritabilă, în influențe rock, cu scopul de a oferi victimelor de la clubul Colectiv un plus de ajutor și din partea noastră..." 

Modelele au defilat în rochii și pantofi cu toc, iar deasupra ținutelor au purtat folii de protecție termoizolante, care sunt folosite pentru cei care suferă arsuri grave. Pe fundal era scris #Colectiv.

Unii internauți i-au adresat designerului mesaje dure: "Colectiv nu ar trebui comercializat, nu este un brand și nici ceva care trebuie purtat cu mândrie", "Ar trebui să te bagi sub pat cu o pătură pe cap și să nu mai ieși niciodată de acolo. Rușine!". 

"Designer-ul de încălțăminte Eugen Olteanu a empatizat puternic cu tragedia din clubul Colectiv și a conceput special pentru Bucharest Fashion Week, în memoria victimelor, o colecție exclusivistă, din piele naturală, cu influențe rock. Modelele sunt unicat și, timp de o săptămână, vor fi licitate online, iar încasările vor merge la familiile a doua dintre victimele de la clubul Colectiv. Show-ul  marca Eugen Olteanu s-a desfășurat pe muzica trupei Goodbye to Gravity”, este mesajul de răspuns, potrivit bfashionweek.com.