ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O tânără de 28 ani din București acuză Jandarmeria bistrițeană că a folosit o fotografie în care ea apare la un protest, cu o portavoce în mână, într-un flyer.

Pliantul se numește „Jandarmeria alături de cetățeni! Prevenirea faptelor antisociale pe timpul adunărilor publice”,iar tânăra consideră că imaginea i-a fost folosită pentru a ilustra un comportament inadecvat la adunările publice.

Tânăra, Andreea Petruț, a postat miercuri după-amiază un mesaj public pe pagina ei de socializare, prin care a anunțat că a fost „ocată” să afle că o poză cu ea apare pe un astfel de pliant.

„Am fost șocată când un amic din Bistrița mi-a trimis fotografiile cu flyer-ele cu poza mea distribuite prin oraș de Jandarmeria Bistrița într-un pliant pentru "Prevenirea faptelor antisociale pe timpul adunărilor publice”. Nu-mi doresc ca imaginea mea să fie utilizată în campaniile jandarmeriei în contextul ilustrării faptelor antisociale. Nu mi se pare deloc în regulă ca un om cu o portavoce să devină un simbol al faptelor antisociale la adunările publice. Toți cei care mă cunoașteți și m-ați vazut protestând în ultimii ani știți că nu am instigat niciodată la încălcarea legii, la violență și nu am manifestat un comportament sau limbaj necorespunzător vis-a-vis de forțele de ordine. Am protestat mereu pașnic, singura diferența dintre mine și alte zeci de mii de protestatari fiind că am avut o portavoce prin care încercam să anim oamenii și să dau din energia mea mulțimii”, a scris Andreea Petruț pe Facebook.