O parte din protestele îndreptățite, de după tragedia din Colectiv, au fost direcționate de către unii, spre Biserica Ortodoxă Română. Deși a fost demontată de prea multe ori, se reia insistent comparația între spitale și numărul lacașelor de cult, deși România este în media europeană în acest domeniu.

Ca de-obicei, însă, când se demonstrează contrariul, propagandiștii duc discuția în altă parte, spre corectitudinea finanțării, din propriul buzunar, a cultelor. 

O tânără lucidă, însă, a realizat un calcul simplu și a arătat cât plătește un român, din buzunarul său, pentru cultele recunoscute de statul român. Mara Nicolescu este o cunoscută actriță româncă, binecunoscută pentru rolurile sale din Filantropia și Italiencele, printre altele.

Iată textul Marei:

"Draga Gigi care te plangi ca ti se iau banii din impozit si se duc la BOR,
0,4% din Bugetul de Stat se duce la Culte, deci 80% din astia ajunge la BOR. adica la BOR se duce 0,8x 0,4 = 0,32% .
Gicu, doar din 16% din venitul tau poti calcula cat dai la BOR, pentru ca restul intra direct la somaj, asigurari de sanatate si fondul de pensii). 
Gicu draga, fii atent acum ce calcul simplu: daca tu ai un salariu de 1000 lei/luna, in cazul in care nu lucrezi cumva la negru, cei 16% inseamna 0,16x 1000 =160 lei. Din banii astia dai tu lunar la BOR 0,32% ! 
Asta inseamna Gicule ca dai lunar fix (160x0,32) /100 = 0,512 lei

Da, Gicule, dai lunar fix 0,5 lei, adica 50 de bani pentru BOR. 

Acum, tu Gicule care urli ca vrei sa nu mai construiasca BOR biserici din cei 50 de bani ai tai per luna, tin sa te anunt ca nu poti plati nici macar o cursa cu taxiul din banii pe care ii dai tu ANUAL la BOR (50 de bani x 12 luni, vezi tu cat face), daramite sa te apuci sa mai construiesti vreo biserica. Ce ne facem acum Gicule, ca noi astia de vrem sa dam acei 50 de bani lunar suntem cu muuult mai multi decat tu si familia ta de Gigi? Tii minte cam cu cat mai multi, sper ca nu ai uitat faza cu ora de religie. 

Mai, Gigi, desi ma infurie cat de prost stai cu aritmetica si ma deprima cat de infatuat esti cand crezi ca din banii tai construiesti catedrale, inca te plac si pentru ca ma faci sa rad, mai. Pupik"

 

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews