ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O parte din protestele îndreptățite, de după tragedia din Colectiv, au fost direcționate de către unii, spre Biserica Ortodoxă Română. Deși a fost demontată de prea multe ori, se reia insistent comparația între spitale și numărul lacașelor de cult, deși România este în media europeană în acest domeniu.

Ca de-obicei, însă, când se demonstrează contrariul, propagandiștii duc discuția în altă parte, spre corectitudinea finanțării, din propriul buzunar, a cultelor. 

O tânără lucidă, însă, a realizat un calcul simplu și a arătat cât plătește un român, din buzunarul său, pentru cultele recunoscute de statul român. Mara Nicolescu este o cunoscută actriță româncă, binecunoscută pentru rolurile sale din Filantropica și Italiencele, printre altele.

Iată textul Marei:

"Draga Gigi care te plangi ca ti se iau banii din impozit si se duc la BOR, 0,4% din Bugetul de Stat se duce la Culte, deci 80% din astia ajunge la BOR. adica la BOR se duce 0,8x 0,4 = 0,32% .

Gicu, doar din 16% din venitul tau poti calcula cat dai la BOR, pentru ca restul intra direct la somaj, asigurari de sanatate si fondul de pensii). 

Gicu draga, fii atent acum ce calcul simplu: daca tu ai un salariu de 1000 lei/luna, in cazul in care nu lucrezi cumva la negru, cei 16% inseamna 0,16x 1000 =160 lei.

Din banii astia dai tu lunar la BOR 0,32% ! 

Asta inseamna Gicule ca dai lunar fix (160x0,32) /100 = 0,512 lei

Da, Gicule, dai lunar fix 0,5 lei, adica 50 de bani pentru BOR.

Acum, tu Gicule care urli ca vrei sa nu mai construiasca BOR biserici din cei 50 de bani ai tai per luna, tin sa te anunt ca nu poti plati nici macar o cursa cu taxiul din banii pe care ii dai tu ANUAL la BOR (50 de bani x 12 luni, vezi tu cat face), daramite sa te apuci sa mai construiesti vreo biserica. Ce ne facem acum Gicule, ca noi astia de vrem sa dam acei 50 de bani lunar suntem cu muuult mai multi decat tu si familia ta de Gigi? Tii minte cam cu cat mai multi, sper ca nu ai uitat faza cu ora de religie.

Mai, Gigi, desi ma infurie cat de prost stai cu aritmetica si ma deprima cat de infatuat esti cand crezi ca din banii tai construiesti catedrale, inca te plac si pentru ca ma faci sa rad, mai. Pupik"