ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În perioada 2010-2015, când SRI și serviciile de cercetare penală colaborau, adică DNA, au existat peste 300 de mii de oameni care au fost ascultati, în urma emiterii unui număr de peste 109.000 de mandate de interceptare emise de judecatori. Această cifră nu include mandatele de securitate națională, care sunt secrete.

Profesorul Radu Chiriță scrie pe blogul său că pe o cerere, de regulă, figurează mai multe persoane, „rar se întâmplă să fie doar unul singur vizat de o cerere. Estimez că, în medie, e vorba de minim 3 persoane pe cerere, ceea ce înseamnă că în aștia 4 ani și ceva bunicuța a ascultat, cu acte în regulă, vreo 300.000 de oameni”.

Legat de aceste cereri, ICCJ a admis 4522 din 4523 și a respins doar una.

Curțile de Apel din Cluj, București, Iași, Timișoara, Oradea și Pitești au admis toate cererile.

61 de instanțe au admis toate cererile, cele mai multe - 3.000 - fiind la Tribunalul Galați care nu a găsit niciuna în neregulă

Tribunalul Suceava a respins 39% din cererile formulate, dar are totuși un număr uriaș de cereri admise, peste 5700.