ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române dar și Arhiepiscop al Bucureștilor, a sfințit cantina socială Sfântul Barnaba din sectorul 6 al Capitalei.

Așezământul a fost realizat de Asociația Diaconia Sector 6 și se află pe Bulevardul Drumul Taberei, nr. 28A. Cantina va oferi zilnic o mâncare caldă persoanelor sărace și copiilor asistați din cadrul Protoieriei Sector 6 Capitală.

PF Daniel a spus că ar trebui ca fiecare protoierie și primărie să aibă, obligatoriu, un astfel de așezământ.
 
"Cooperarea este nu numai legală, ci şi foarte necesară. În mod normal fiecare protoierie trebuie să aibă cel puţin o cantină pentru săraci, după cum şi fiecare primărie trebuie să aibă o cantină socială. Cooperarea este foarte necesară pentru că înainte exista o singură cantină destinată săracilor din întreg oraşul, cea a Centrului Eparhial, astfel că bătrânii trebuiau să parcurgă distanţe foarte mari pentru a avea şi seara de mâncare. Deci, reorganizând opera social-filantropică în Capitală, noi răspundem mai bine nevoilor reale ale credincioşilor săraci. În acelaşi timp, implicarea protoieriilor şi a parohiilor în ajutorarea săracilor este o necesitate”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. 

Programul social inițiat în Capitală va fi extins și în provincie, a mai arătat Patriarhul României.

„După exemplul din Capitală vom acţiona şi în provincie, în oraşe şi comune mai mari, deoarece opera de caritate, sau lucrarea social-filantropică, nu este o modă, ci este o necesitate, este punerea în practică a predicii din Biserică”, a mai spus Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române.

Conform raportului de activitate al Bisericii Ortodoxe Române, în anul 2014 funcționau 758 de instituții și servicii sociale.