ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„L-am cunoscut pe Facebook si parea un tip amabil.” La inceput l-am considerat prieten, dar usor, usor, relatia a evoluat.” „Stiam ca este insurat, dar nu mi-am imaginat ca relatia dintre noi va fi altceva, decat o prietenie.”

Oricand unul din cei doi se poate lasa furat de mrejele celuilalt si ceea ce a inceput ca o relatie de prietenie poate merge mult mai departe. Iar aceasta intamplare poate fi benefica daca vorbim de persoanele singure. Dar ce ne facem in cazul in care vorbim de persoane aflate intr-o relatie sau casatorite?”, spune psihoterapeutul Constantin Cornea.

Nu chiar cu atât de mult timp în urmă, singura formă de infidelitate era contactul fizic dintre două persoane. Infidelitatea era așadar ușor de recunoscut. Odată cu dezvoltarea internetului și a rețelelor de  socializare, a apărut o nouă formă de infidelitate – flirtul online, un nou gen de intimitate care poate afecta o relație de cuplu, atrage atenția dr. Gabriela Marin la Descoperă.ro, adăugând:

„Unele studii recente arată nu numai că utilizatorii activi de Facebook și Twitter au un risc ridicat să aibă probleme în relație datorită rețelelor sociale, dar și că această activitate este corelată cu un risc mărit de apariție a infidelității sau chiar a divorțului.

Până acum, flirtul era cunoscut ca fiind ocazional și superficial, dar acum când comunicarea s-a extins în rețelele sociale, SMS-uri și email-uri, partenerul devine expus la tentație și conectare emoțională non-stop.”

„De cele mai multe ori, cei care înșeală nu realizează cât de mult acest lucru îi afectează pe partenerii lor și ce impact emoțional devastator poate avea asupra relației. De obicei, atunci când partenerul care a fost trădat află despre infidelitatea celuilalt trece printr-o suferință foarte mare. Iar lucrul cel mai dureros nu este neaparat faptul ca celălalt a făcut sex cu altă persoană, cât faptul că încrederea și siguranța  în persoana care a fost cea mai apropiată sufletului nostru a fost distrusă. Sentimentul de trădare este cel mai intens.

Nu contează dacă persoana infidelă și-a înșelat partenerul online sau în persoană, cu ajutorul rețelelor sociale sau prin folosirea pornografiei, infidelitatea  doare la fel de tare. În funcție de nivelul de stabilitate emoțională,  infidelitatea se poate transforma într-un eveniment traumatic și dacă partenerul rănit  rămâne în relație și dorește să refacă relația, poate fi nevoie de ani de zile pentru ca persoana să-și recapete încrederea și siguranța în partenerul său.

Sunt studii (B.A. Steffens and R.L. Rennie, "The Traumatic Nature of Disclosure for Wives of Sexual Addicts,” Sexual Addiction & Compulsivity 13 : 247-67)  care arată că un asemenea șoc emoțional se poate transforma într-o tulburare de stress postraumatică.”, mai scrie Descoperă.ro.

Concluzia: Folosirea nocturnă a mesageriei online până la ore mici ale dimineții poate indica faptul că ați depășit limita flirtului și vă îndreptați spre infidelitate online, spune specialista citată.

Citiți și Ziua - Purtător, Noaptea - Cuceritor. Aventurile nocturne ale purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu (I)