Primăria Municipiului București organizează vineri un târg de joburi, unde pune la dispoziție peste 2.000 de posturi pentru cele 22 de companii municipale înființate în acest an, persoanele angajate urmând să primească salariul mediu din ultimele 12 luni și să înceapă programul în martie 2018.

Târgul oferă posturi pentru o multitudine de calificări, de la economiști, șoferi, consilieri juridici, economiști, lăcătuși mecanici sau simpli îngrijitori. În ceea ce privește oferta salarială a companiilor, reprezentanții primăriei spun că fiecare salariu se negociază la interviuri, după depunerea cv-urilor.

„Media salariilor pe care noi le oferim, așa cum am discutat și cu specialiștii de la Institutul Național de Statistică, va fi o medie a salariului net, mediu, din ultimele 12 luni. Va fi o grilă de salarizare atrăgătoare. Cele mai multe dintre aceste societăți își vor începe activitatea de anul viitor, din luna martie, iar în prezent, multe dintre ele nu au sedii. Rămâne să stabilim în ședințele Consiliului General al Municipiului București ce achiziții vom mai face pentru ca aceste companii să funcționeze normal”, a declarat, pentru Mediafax, viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu.

Una dintre companiile municipale care oferă cele mai multe posturi (140) este Compania de Întreținere a Spațiului verde, pentru care se caută specialiști achiziții tehnice, consilieri juridici, șoferi sau îngrijitori.

„Această companie va prelua o parte din activitatea ALPAB, dar în principiu noi ne vom ocupa de îngrijirea spațiului verde, precum toaletarea copacilor. De salarii nu putem discuta, acestea se negociază la interviu”, a declarat, pentru Mediafax, Oana Petru, reprezentant al companiei.

Până la orele prânzului, potrivit viceprimarului Aurelian Bădulescu, aproximativ 400 de participanți au depus cv-uri la acest târg.

Unul dintre ei este și Ciprian, în vârstă de 33 de ani, care speră să prindă un post în administrația locală.

„Este destul de vastă oferta. Am depus la șase companii și sper să prind un post de consilier juridic, pentru că asta este calificarea mea. Iar salariul pe care mi-l doresc este de 3.000 de lei”, a declarat tânărul, pentru Mediafax..

Nu doar tinerii vor să muncească în aceste companii. Liviu (57 de ani) este electrician și vrea să obțină un post pe calificarea lui, la una dintre cele 22 de companii.

„Am 57 de ani și nu mă mai angajează nimeni în privat acum, se sperie când aud vârsta mea. Sunt foarte bun pe meseria mea și sper să mă angajez la stat”, spune Liviu.

Municipalitatea oferă și posturi pentru meserii de mult uitate, precum cea de lăcătuș mecanic.

„Avem nevoie de aceste meserii la Compania Imobiliară, care se va ocupa de Fondul Imobiliar al Bucureștiului, unde există foarte multe clădiri vechi ce trebuie întreținute și reparate, au uși vechi, tâmplăria stă să cadă”, a declarat Anca Negoiță, reprezentant al Companiei Imobiliare.

Intrarea la Târgul de Joburi organizat de PMB este liberă, iar evenimentul va avea loc și sâmbătă, în incinta Spațiului Expozițional al Institutului Național de Statistică din București.

„Prin organizarea acestui târg de joburi, Primăria Capitalei își propune să angajeze oameni competenți pentru ocuparea posturilor aflate în portofoliul celor douăzeci și două de Companii Municipale. Este important de știut că acest târg se adresează atât persoanelor cu studii superioare, cât și celor cu studii medii, așa că îi invit pe toți cei care sunt în căutarea unui loc de munca să participe la evenimentul organizat de noi, pentru a ocupa unul dintre cele peste 2.000 de locuri de muncă disponibile”, a declarat, joi, primarul general Gabriela Firea.

PMB a decis, în urmă cu peste șapte luni, înființarea celor 22 de companii, pentru care s-au alocat peste 100 de milioane de euro, și care sunt: Compania Municipală Tehnologia Informației București SA, Compania Municipală Sport Pentru Toți SA, Compania Municipală Managementul Transportului București SA, Compania Municipală Publicitate și Afișaj București SA, Compania Municipală Pază și Securitate București SA, Compania Municipală Iluminat Public București SA, Compania Municipală Imobiliară București SA, Compania Municipală Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde București SA, Compania Municipală Protecție Civică și Voluntariat București SA și Compania Municipală Eco Igienizare București SA, Compania Municipală Dezvoltare Durabilă București SA, Compania Municipală Energetică București SA, Compania Municipală Consolidări SA, Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București SA, Compania Municipală Parking București SA, Compania Municipală Managementul Traficului București SA, Compania Municipală Medicală București SA, Compania Municipală Turistică București SA, Compania Municipală Parcuri și Grădini București SA și Compania Municipală Agrement București SA, Trustul de Clădiri Metropolitane București SA.

Toate aceste companiile au doi acționari: Municipiul București prin Consiliul General al Municipiului București, care va deține 99.9% din acțiuni, și SC Service Ciclop SA, care va deține 0,1% din acțiuni.