ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România și alte șase țări europene au promis să accepte cel puțin de zece ori mai mulți refugiați decât în anul 2015, au declarat oficiali americani, conform AFP.

Oficialii români, prin Ministerul de Externe, neagă însă acest lucru. Într-un comunicat postat pe mae.ro, se spune că "la summit-ul liderilor pe problema refugiaților de la New York, România a pus în valoare ceea ce a făcut în acest domeniu, dar nu și-a asumat angajamente suplimentare de relocare față de decizia luată la nivel european".

Ministerul precizează că România își va respecta angajamentele deja luate până acum: "În contextul eforturilor la nivel UE de gestionare a migrației, România participă la răspunsul comun european în domeniu, prin implementarea deciziilor de relocare internă adoptate în cursul anului 2015 și, prin participarea pe baze voluntare, la procesul de relocare externă, respectiv de susținere activă a avansării dialogului cu statele terțe de origine și de tranzit pentru combaterea cauzelor profunde ale acestui fenomen", transmite Ministerul de Externe.

  • Șase centre de cazare și proceduri pentru solicitanții de azil există în România: la Timișoara, Galați, Rădăuți, Șomcuta Mare, Giurgiu și București.