ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că 60% dintre salarii vor crește cu 100%, iar 3% dintre salarii vor scădea. Aceasta a mai precizat că salariile care vor înregistra scăderi sunt cele cuprinse între 12.000 și 20.000 de lei.

„60% vor avea creșteri și mai mari de sută la sută, salariile care la ora actuală sunt foarte mici, la nivelul salariului minim și vor scădea 3% (dintre salarii - n.r.), pentru că erau atât de mari încât ceilalți bugetari nu le puteau ajunge din urmă nici în 2022", a declarat Olguța Vasilescu, la Antena 3.

Salariul mediu pe economie va fi de 3.000 de lei, a mai precizat aceasta.

Majorările sunt prevăzute în Legea salarizării, care va ajunge miercuri la vot în Camera Deputaților.

Vasilescu a mai spus că se așteaptă ca până marți Ministrul de Finanțe să spună ce categorii de bugetari vor beneficia de măriri de la 1 ianuarie, obligatoriu toți cu 25%, dar „posibil ca în educație și sănătate să fie mai mult", și ce categorii vor intra de la 1 iulie cu măriri.

Totodată, Olguța Vasilescu a acuzat federațiile sindicale care au amenințat sau au făcut greve că sunt mânate de interese personale și a precizat că i se pare aberant să se ajungă la forme de protest, în condițiile în care salariile se dublează sau chiar se triplează.

Ministrul Muncii a mai dat asigurări că nu există în Legea salarizării niciun articol care ar putea fi declarat neconstituțional, iar președintele Klaus Iohannis nu va avea niciun motiv să întoarcă legea în Parlament.