Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a declarat că, imediat după ce intră în vigoare Legea salarizării, va veni cu proiectul prin care va fi stabilit din nou un plafon pentru indemnizația de creștere a copilului, ea spunând că, de exemplu, dacă argentinianul Lionel Messi ar veni să joace la o echipă din România pentru un salariu de 30 de milioane euro și ar avea un copil, statul român ar putea fi nevoit să îi plătească acestuia o indemnizație lunară de aproximativ 28 de milioane de euro.

„În luna iulie, imediat după ce finalizăm Legea salarizării unitare vom intra cu această indemnizație de creștere a copilului”, a anunțat ministrul Muncii la Antena 3.

Olguța Vasilescu a susținut necesitatea introducerii unui plafon pentru această indemnizație. Ea a spus că sunt în lucru trei variante și că se analizează introducerea unui plafon situat între 5.000 și 10.000 de lei.

 Ministrul Muncii a prezentat și cuantumul celor mai mari 12 indemnizații aflate în plată, de peste 40.000 de lei, cea mai mare fiind de peste 159.000 de lei.

„De la lună la lună cresc aceste sume, pentru că au prins care e ideea și încep să facă tot felul de jonglerii”, a mai afirmat Olguța Vasilescu, ea precizând că au fost cazuri în care s-a constatat că unele sume sunt necuvenite.

Vasilescu a argumentat necesitatea introducerii unui plafon dând un exemplu extrem. Astfel, ea a arătat că, dacă Lionel Messi ar veni să joace la o echipă din România pentru un salariu de 30 de milioane euro și ar avea un copil, statul român ar fi nevoit să îi plătească acestuia o indemnizație lunară de aproximativ 28 de milioane de euro, „pentru că așa este legea”.

Ministrul Muncii a afirmat, în 11 mai, la începutul ședinței Executivului, că urmează să propună o variantă de plafonare a indemnizațiilor pentru creșterea copilului, subliniind că devine o practică să se plătească salarii mai mari de către angajatori în ultimele luni de sarcină, astfel încât și cuantumul indemnizației să crească. Premierul Sorin Grindeanu i-a spus ministrul Muncii că își dorește cât mai repede o analiză pentru a putea fi luată o decizie în acest sens.