ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, prin Sectorul învăţă­mânt şi activităţi cu tineretul, a organizat la Catedrala Arhiepis­copală „Înălţarea Domnului", un eveniment în cadrul căruia au fost premiaţi 500 de elevi din judeţul Buzău, cu rezultate foarte bune la fazele judeţene şi naţionale ale olimpiadelor şcolare, împreună cu profesorii lor coordonatori.

Premiile oferite de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei elevilor olimpici au constat în ghiozdane, rechizite, cărţi şi diplo­me de excelenţă, valoarea acestora ri­dicându-se la suma de 50.000 de lei.

În deschidere,  Înaltpreasfinţia Sa a oficiat o slujbă de Te Deum şi i-a felicitat pe tinerii olimpici, care s-au remarcat prin rezultate deosebite la învăţătură.

„Biserica noastră, prin slujitorii ei, nu vă uită şi nu vă ignoră. Pe lângă rugăciunile pe care le rostim şi în care vă cuprindem pe toţi, la Sfânta Liturghie şi la celelalte sfinte slujbe - aşa cum se procedează şi la începutul anului şcolar - dorim să vă încredinţăm de faptul că vă avem întotdeauna în preocupările noastre, că vă apreciem, vă iubim şi ne bucurăm atunci când constatăm că dumneavoastră ascultaţi de părinţi şi de profesorii care ostenesc la formarea frăţiilor voastre. În secolul în care trăim, când informaţia circulă cu atâta repeziciune şi există atâtea mijloace tehnice de a vă informa, este foarte important să aveţi repere morale, care să vă ajute să vă şi formaţi pentru viaţă, ca oameni deplini. Informaţiile, oricât ar fi ele de bogate, nu sunt su­ficiente pentru a califica pe un om sănătos, în chip deplin, înaintea lui Dumnezeu şi a oamenilor. De aceea, noi apreciem pe toţi cei care sunt implicaţi în procesul educaţional, pentru că educaţia tocmai aceasta înseamnă: să preiei pe cineva dintr-un anumit punct şi să-l conduci spre un alt punct, însă pe acest traseu este ne­cesar ca educatorul să şlefuiască persoana pe care a primit-o, în aşa fel încât, la final, să fie capabi­lă ea însăşi, în mod conştient şi li­ber, să săvârşească lucruri frumoase şi folositoare pentru ea şi pentru cei din jur", a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.