ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În data de 30 septembrie 2017 se împlinesc 10 ani de când Preafericitul Părinte Daniel a fost întronizat ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

Au trecut de atunci 10 ani în care Biserica a cunoscut schimbări menite a păstra nealterat duhul de rugăciune și în același timp a îmbunătăți viața tuturor. Agenția Basilica a trecut în revistă 8 lucruri pe care poate, românii nu le știu despre Patriarhul lor.
 
Iată care sunt:
 
 are evlavie la Sf. Paracheva: Patriarhul cinstește cu multă evlavie pe toți sfinții, însă pentru că a simțit adesea sprijinul Sfintei Cuvioase Parascheva, o cinstește ca pe un sfânt mai apropiat și o cheamă în rugăciune pentru ajutorul tuturor românilor. În camera personală, icoana sfintei este așezată la loc de cinste.

- este poliglot. Vorbește fluent franceză engleză și germană și are cunoștințe de italiană, greacă și latină. Patriarhul Daniel este bun cunoscător al sensului cuvintelor, atât în limba maternă, cât și în limbile străine. Are înclinație spre învățarea limbilor străine.

- L-a avut duhovnic pe părintele Cleopa. Patriarhul a fost tuns în monahaism la Mănăstirea Sihăstria de către părintele Victorin Oanele, având ca naș de călugărie pe arhimandridul Cleopa Ilie. Pentru o perioadă îndelungată de timp, Pr. Cleopa i-a fost duhovnic. În semn de recunoștință, Patriarhul Daniel i-a dedicat o cameră a reședinței Patriarhale.
 

- este foarte ordonat. Patriarhul Daniel își organizează eficient timpul și spațiul. Este conștient de faptul că ordinea din jurul nostru ne inspiră pacea și limpezimea minții.

- o bună memorie. Patriarhul are o capacitate de sinteză și un spirit analitic foarte bine dezvoltate. Experiența dobândită în decursul timpului i-a conferit o memorie bună pe care o manifestă cu smerenie și cumpătare.

- Patriarhul nu deține proprietăți personale

- este milostiv. Patriarhul urmează îndemnul lui Hristos de a fi milostivi. În afară de lucrurile personale necesare (îmbrăcăminte, cărți, hrană), pe care și le procură din salariu, Patriarhul oferă întregul salariu milostenie.

- gândire pozitivă. Patriarhul Daniel întotdeauna caută ce este bun și luminos la un om.