ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mii de români se expun riscurilor, consumând apă infestată de la robinet. Direcția Sanitar Veterinară a avertizat locuitorii din Berceni, Dărăști, 1 Decembrie și Ghermănești să nu folosească apa la băut sau gătit.

Direcția de Sănătate Publică Ilfov a anunțat că apa din mai multe comune din județ este infestată cu substanțe precum mangan, amoniu sau nitrați.

„La Berceni amoniul determinat a fost de 3,365 pe litru față de normalul de 0,5 mg, mangan tot la Berceni 55g/l față de maxima 50g/l, la Dărăști mangan 56,37 față de max 50/l, la 1 Decembrie amoniu 12,32 față de 0,5, Ghermănești nitrații 76,4 față de 50 mg/litru", a afirmat Dănuț Crăciun, director executiv DSP Ilfov.

Mii de români se expun pericolelor de fiecare dată când beau apă din fântânile proprii sau de la robine.

„Se recomandă să nu folosească apa pentru băut sau hrana ci numai în scop igienic.Operatorul de apă e obligația conform contractului care l-a stabilit cu autoritatea locala să aducă apa în parametrii și să dea apă de calitate corespunzătoare Legii Apei", a precizat directorul executiv DSP Ilfov.