ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Palatul Primăverii, fosta reședință a familiei Ceaușescu din București, valorează circa 18-22 milioane de euro și ar putea fi închiriat cu 40.000-50.000 euro pe lună, potrivit unei companii de consultanță imobiliară.

Reședința are o suprafață construită de 3.000 mp și dispune, în prezent, de un teren de 4.800 mp. Aceasta include și piscină, solar și saună, cinema, seră cu plante exotice, grădină cu păuni.

Valoarea fostei reședințe a soților Ceaușescu este estimată la circa 6-8 milioane de euro, iar cea a terenului, la 12-14 milioane de euro, valorile ținând cont de prețurile imobilelor și terenurilor din Cartierul Primăverii, spun specialiștii imobiliari, citați de digi24.ro.

Un singur detaliu scade atractivitatea palatului, spun experții de la Regatta: o parcelă din grădina din fața locuinței aparține acum Ambasadei Kuweitului. De-a lungul timpului mai multe parcele de teren au fost înstrăinate, din terenul inițial de 14.830 mp rămânând doar 4.800 mp.

În prezent, clădirea se află în administrarea RA-APPS. Palatul din Bulevardul Primăverii a fost construit în anii 1964-1965 pe un teren inițial de 14.830 mp după un proiect al arhitectului Aron Grimberg-Solari.