ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a sfințit vineri așezământul de copii Sfântul Leontie, din Rădăuți.

Complexul Sfântul Leontie din Rădăuți are 34 de imobile și poate caza peste 100 de copii din centre de plasament sau de la asistenți maternali. Acest complex "asigură un mediu stabil și oferă servicii integrate de calitate copiilor din incinta instituției, în vederea reintegrării în familie sau, după caz, reintegrării socio-profesionale și pregătirii pentru viață independentă. Această instituţie de ocrotire socială, construită la iniţiativa părintelui Arhimandrit Iustin Dragomir, stareţul mănăstirii Bogdana din Rădăuţi, este destinată orfanilor şi copiilor din familii defavorizate. Peste 100 de copii beneficiază de serviciile  aşezământului încă din luna septembrie a anului 2011", informează Ziarul Lumina.

„Este o mare binecuvântare să vedem un așezământ pentru copii atât de frumos, atât de bine organizat. Este cel mai bine organizat şi cel mai frumos din întreaga Românie. De aceea am venit cu bucurie aici cunoscând lucrarea părintelui stareţ Iustin şi cunoscând şi dărnicia multor oameni care au ajutat, fiindcă foarte adesea este mai uşor să înfiinţezi o instituţie decât să o menţii.
 
Menţinerea unor instituţii importante presupune o grijă deosebită şi în acelaşi timp eforturi deosebite mai ales dacă dorim ca instituţiile înfiinţate să fie la înălţime din punct de vedere al vieţii spirituale, al vieţii materiale şi mai ales din punct de vedere al educaţiei. Educaţia este deosebit de importantă.
 
Sfântul Ioan Gură de Aur, dar şi alţi Sfinţi Părinţi, arată că educaţia aceasta creştină este mai preţioasă decât simpla naştere biologică a copiilor pentru că se formează duhovniceşte ca unii care sunt bucurie pentru părinţi, pentru Biserică, pentru societate, dar şi pentru Împărăţia Cerurilor”, a spus Preafericirea Sa, potrivit Radio TRINITAS.