ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 100 de persoane, reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale, au protestat, duminică, în fața Ministerului Culturii sub deviza: „Opriți propaganda homosexuală în școli și în instituții de cultură”, informează Agerpres.

Ei au afișat, pe acordurile Imnului de stat și ale Horei Unirii, pancarte cu mesaje: „Propaganda homosexuală este ultraj la bunele moravuri”, „Cultura românească înseamnă valoare, nu depravare!”, „Opriți propaganda homosexuală în Muzeul Țăranului Român”, „Nu împingeți tinerii spre homosexualitate!”. 

„Vrem să apărăm inocența copiilor, având în vedere că viitorul fiecărui neam îl reprezintă copiii. Prea des în ultima vreme au început să ne ia copiii, fără acordul părinților, să-i ducă școala în instituții de cultură și să le arate că este în regulă să fii homosexual, că e în regulă să te crezi altceva decât ești. (...) Copilașii când sunt mici au nevoie de niște repere, de educație. Cum să ajungă ei să fie buni când lor li se prezintă tot felul de idei nelalocul lor? (...) Suntem îngrijorați unde se îndreaptă lumea asta, de asta am venit aici, nu scopul este să facem proteste, nu suntem experimentați să facem proteste, suntem organizație de faptă”, a declarat Dan Grăjdeanu, reprezentantul Asociației Frăția Ortodoxă.

Mai multe organizații, printre care Frăția Ortodoxă "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință", Alianța pentru Demnitate Națională, Asociația Pro Vita București, au transmis o scrisoare deschisă miniștrilor Sănătății, Educației și Culturii în care au solicitat demisia persoanelor care au permis desfășurarea filmelor cu mesaj pro LGBT la Muzeul Țăranului Român și a celor care au dus o sută de elevi la vizionarea filmului "120 BPM".