Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord a fost în această săptămână gazdă pentru credincioșii din Danemarca. Preasfințitul a vizitat  copii bolnavi din spitalul din Copenhaga și a spovedit credincioși, potrivit cuvântul ortodox.ro.

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord  a vizitat în data de 20 noiembrie  credincioși din Danemarca: copii internați în spitalul din Copenhaga și a spovedit românii aflați la Mănăstirea românească Ikast din Peninsula Iutlanda. În ultima zi a vizitei sale, 21 noiembrie, acesta a ținut o slujbă la parohia din Orașul Aalborg, în partea nordică a Danemarcei, alături de preotul paroh Gheorghe Bighiu.  Părintele Episcop Macarie a ținut să vorbească celor prezenți la slujbă despre sărbătoarea Praznicului Intrării în Biserică a Maicii Domnului, dar și să trasmită câte un buchet de flori mamelor care au născut de curând.

Părintele Episcop Macarie a mai ținut să vorbească și despre educația copilului și nu a uitat să reamintească oamenilor și despre copiii nevoiți să supraviețuiască în sărăcie, în special cei care se află în zone de război precum Yemen. Preasfințitul a subliniat în cadrul cuvântării lui și faptul că omenirea actuală tinde să pervetească copilul, orietându-l către lucruri care-l abat de la trăirea copilăriei. La final, Părintele Episcop Macarie a vorbit despre importanța omului de a fi în Biserică: ”A fi în Biserică este și trebuie să fie o experiență care depășește în intensitate și în profunzime orice altă experiență socială umană.”

 ljllk






2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.