Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Europei de Nord s-a întâlnit marți și miercuri cu studenții din Iași, cărora le-a vorbit despre bunătate și milostenie.

Astfel,la invitația ASCOR Iași, PS Macarie a conferențiat marți seară în Aula Magna a Universității „Alexandru Ioan Cuza”, iar miercuri s-a rugat cu tinerii în cadrul Liturghiei Darurilor Înainte Sfințite în Biserica „Sfântul Sava cel Sfințit”, informează Basilica.ro.

În cadrul conferinței intitulate „Bunătatea – virtutea uitată a creștinilor”, IPS Macarie le-a vorbit studenților despre ce înseamnă să fii bun.

„Poate vă întrebați «ce înseamnă să fii bun?». Răspunsul îl găsim în câteva expresii foarte frumoase și adânci pe care le-am primit de la înaintașii noștri despre această virtute a bunătății”, a spus Părintele Episcop.


„În popor se spune «acest om este bun ca pâinea caldă». Această trimitere are și conotații euharistice. Dacă ești bun, ești bun în Dumnezeu, iar dacă ești ca pâinea caldă, aceasta este cea pe care o primești în Sfânta Liturghie, Pâinea Vieții, Trupul Mântuitorului Iisus Hristos. Poporul îl mai numea «om de inimă» sau «omul lui Dumnezeu», fiindcă cine este bun, este asemenea lui Dumnezeu”, a continuat Preasfinția Sa.

La Sfânta Liturghie, ierarhul a slujit împreună cu un sobor de clerici din care au făcut parte Arhim. Nicodim Petre, consilierul Sectorului de misiune și Pr. Narcis Axinte, consilierul Sectorului social al Arhiepiscopiei Iașilor.
 

„Este important să-l încurajăm pe cel deznădăjduit, să alinăm suferința celui care suferă” a fost mesajul adresat tinerilor în cadrul ceremonialului liturgic.

Prin raportare la îndemnurile Părintelui Arsenie Papacioc, PS Macarie le-a vorbit despre pocăință, participarea la Sfânta Liturghie și milostenie:

„În primul rând, Părintele Arsenie Papacioc îi îndemna să se pocăiască de păcatele lor și să se mărturisească de gândurile care îi împovărează și îndepărtează de Hristos. Spovedania trebuie să fie deplină, fiecare să se străduiască să-și mărturisească înaintea Mântuitorului Hristos prin duhovnicul lor toate păcatele pe care le-au săvârșit.

În al doilea rând, părintele Arsenie îi îndemna pe ucenici să participe la Sfânta Liturghie, mai ales în sărbători și duminica, și de fiecare dată să aducă ofrandă la altar și pentru cei care sunt în mare suferință, trupească sau sufletească.

Al treilea sfat pe care îl dădea neîncetat era îndemnul la milostenie, cea materială și duhovnicească. Să dăm un bănuț celui neajutorat sau o haină, însă tot atât de important este să-l încurajăm pe cel deznădăjduit, să alinăm suferința celui care suferă.”

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de tineri din parohie împreună cu membrii ASCOR și ATOR.

PS Macarie se va întâlni joi și cu studenții din București. Evenimentul va avea loc în Aula Magna a Facultății de Drept. Detalii AICI
 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews