ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


PS Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord se află în aceste zile în România, pentru împlinirea unor importante acțiuni filantropice și participarea la lucrările Sfântului Sinod, se arată în pagina de social media „Episcopia Europei de Nord”.

Astfel, duminică, 17 februarie 2019, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Laurențiu al Ardealului, PS Episcop Macarie s-a aflat în zona defavorizată Copșa Mică (județul Sibiu), unde a distribuit, personal, celor 100 de copii sărmani, bursele sociale pe luna februarie din programul social al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord realizat în parteneriat cu Arhiepiscopia Sibiului.

După săvârșirea Sfintei Liturghii la biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel și Sfinții Mărturisitori Ardeleni” din cimitirul ortodox din Mediaș, unde a botezat-o pe nepoata preotului paroh Flaviu Fleșer, Episcopul Macarie a ajuns la Valea Viilor, fiind însoțit de protopopul Ioan-Ovidiu Găban și de preoții din regiune. Copiii și părinții lor au servit o masă caldă oferită de PS Macarie, cu sprijinul la prepararea bucatelor al enoriașilor comunității parohiale locale, păstorită de preotul Petru Acatrinei. Micuții s-au bucurat să-l revadă pe prietenul lor ierarh, care s-a aflat în mijlocul lor cu mai multe prilejuri și în trecut.

„Noi deschidem frecvent conturi în bancă, dar cel mai sigur depozit este cel pe care-l deschidem în ceruri, sub forma faptelor bune, care sunt netrecătoare, pe care rugina nu le strică și furii nu le sapă și nu le fură, după cum ni se spune în Evanghelie. Aceste depozite își așteaptă și dobânda, căci Dumnezeu nu rămâne niciodată dator ”, a spus PS Episcop Macarie în cuvântarea adresată credincioșilor de la Valea Viilor.

„Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord a inițiat proiectul „Burse sociale pentru copiii săraci din România”, cu scopul de a susține lunar cu suma de 25 de euro un număr cât mai mare de copii proveniți din familii cu venituri reduse, din regiunea Copșa Mică. În colaborare cu Parohia Ortodoxă Română „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Valea Viilor, Mediaș și cu alte parohii din zona Copșa Mică, ce au întocmit fișe sociale pentru copiii aflați în dificultate financiară, Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord a deschis o serie de conturi bancare speciale, dedicate strângerii de fonduri pentru derularea programului. Sumele adunate în aceste conturi sunt virate lunar, prin centrul misionar-filantropic din Valea Viilor, magazinelor de unde copiii bursieri își cumpără cele necesare (în afară de țigări și alcool) pe bază de bonuri”. În felul acesta se poate avea un control riguros pentru siguranța folosirii banilor strict pentru scopul în care au fost donați, se arată într-un comunicat emis de site-ul Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord. Tot pe acest site, doritorii pot afla cum să se implice ca sponsori, cu donații lunare sau ocazionale, pentru acordarea de burse sociale copiilor proveniți din familii defavorizate din România.