ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu ocazia Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Episcopia Ortodoxă Română a Europei De Nord, care a avut loc la Copenhaga în zilele de 22 și 23 septembrie 2018, PS Macarie, Episcopul Europei de Nord, a transmis un nou mesaj de chemare la referendumul pentru căsătorie:

„Vă îndemnăm pe toți cei care prețuiți tot ceea ce este mai bun și mai înalt în om să ajungeți în zilele de 6 și 7 octombrie la referendum și să votați pentru definirea căsătoriei dintre bărbat și femeie în Constituție. Credem că avem această datorie sfântă de a ne mărturisi credința, de a ne declara identitatea și de a ne exprima și apăra valorile.

Prin acest vot nu apărăm ceva abstract. Prin acest vot apărăm însuși faptul de a fi om, însăși putința de a fi om prin zămislire și naștere, apărăm viitorul copiilor noștri salvându-le inocența, puritatea.

Așadar, vă așteptăm cu dragoste și nădejde la referendum, pentru a vota spre binele urmașilor urmașilor noștri”, a spus PS Macarie.
 
Acesta nu este primul mesaj al Episcopului Europei de Nord în favoarea Referendumului. PS Macarie a îndemnat și săptămâna trecută pe români să participe la consultarea populară de pe 6 și 7 octombrie.