Cu ocazia Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Episcopia Ortodoxă Română a Europei De Nord, care a avut loc la Copenhaga în zilele de 22 și 23 septembrie 2018, PS Macarie, Episcopul Europei de Nord, a transmis un nou mesaj de chemare la referendumul pentru căsătorie:

„Vă îndemnăm pe toți cei care prețuiți tot ceea ce este mai bun și mai înalt în om să ajungeți în zilele de 6 și 7 octombrie la referendum și să votați pentru definirea căsătoriei dintre bărbat și femeie în Constituție. Credem că avem această datorie sfântă de a ne mărturisi credința, de a ne declara identitatea și de a ne exprima și apăra valorile.

Prin acest vot nu apărăm ceva abstract. Prin acest vot apărăm însuși faptul de a fi om, însăși putința de a fi om prin zămislire și naștere, apărăm viitorul copiilor noștri salvându-le inocența, puritatea.

Așadar, vă așteptăm cu dragoste și nădejde la referendum, pentru a vota spre binele urmașilor urmașilor noștri”, a spus PS Macarie.
 
Acesta nu este primul mesaj al Episcopului Europei de Nord în favoarea Referendumului. PS Macarie a îndemnat și săptămâna trecută pe români să participe la consultarea populară de pe 6 și 7 octombrie.
 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews