În duminica a 4-a din Post, la Catedrala Patriarhală Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Cu acest prilej ierarhul a vorbit despre importanța postului și iertarea aproapelui.

"Postul de care amintea Evanghelia a fost măiestrit, tâlcuit de Sfântul Ioan Gură de Aur. Într-una din omiliile sale întreabă dacă omul postește. Arată-mi acest lucru prin fapte.  Dacă întâlnești pe cineva lipsit, îndestulează-l, dacă te întâlnești cu un dușman, împacă-te. Dacă te întâlnești cu un prieten cu  renume, nu-l invidia. Este aceasta o cale a postului pe care o ocolim cu toții. Îndemnul Mântuitorului este de a ne apropia de El”, a spus PS Timotei Prahoveanul, conform Basilica.ro

Preasfinția Sa a subliniat că Dumnezeu este prezent și lucrător pretutindeni, atât în bisericile mici, cât și în cele mari, și de asemenea este în mijlocul creației Sale.

"Dumnezeu este pretutindeni, în casa Lui, în biserica pe care El a întemeiat-o. Niciodată, Dumnezeu nu se ascunde numai în bisericile mici, este deopotrivă și în bisericile mari. Este în mijlocul creației Sale, a naturii, în mijlocul satelor și  orașelor. Ce ne-am face noi, dacă Dumnezeu nu ar fi prezent pretutindeni? Sunt idei greșite pe care unii le propagă că Dumnezeu s-ar ascunde numai în anumite locuri. Nimic mai fals. Dumnezeu este pretutindeni”, a adăugat Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

La slujba de la Catedrala Patriarhală au participat numeroși credincioși bucureșteni.