Regele Mihai a fost condus sâmbătă pe ultimul drum. În București au avut loc ample ceremonii funerare.
 
Trupul fostului suveran a fost scos din Palatul Regal și așezat pe un catafalc în Piața Palatului, după care, în semn de respect militar a fost așezat pe un afet de tun și dus la Patriarhie unde a avut loc slujba de înmormântare. Fostul suveran vîși va găsi liniștea la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș unde va avea loc o slujbă scurtă.

Varlaam Ploieșteanul, episcop-vicar patriarhal, a dezvăluit faptul că Regele Mihai a fost „primul și singurul Rege uns de către Biserică”.

„Regele Mihai a fost primul și singurul Rege uns de către Biserică. Primii doi regi ai României au fost de religie romano-catolică, iar Carol al doilea nu a fost uns pentru că a divorțat. El a divorțat de principesa Elena, mama Regelui Mihai. Așa că Regele Mihai este primul și singurul Rege al României uns de către Biserica Ortodoxă Română.”, a spus Varlaam Ploieșteanul, episcop-vicar patriarhal, pentru TVR.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.