ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc s-a întâlnit joi cu noul ambasador român la Vatican, Liviu-Petru Zăpîrțan, sugerându-i la final intenția de a efectua o vizită în România, conform imaginilor difuzate de agenția de știri Rome Reports.

Papa Francisc l-a primit în audiență pe Liviu-Petru Zăpîrțan, noul ambasador al României la Sfântul Scaun, ocazie cu care diplomatul român a prezentat scrisorile de acreditare, transmite site-ul oficial al Vaticanului.

Liviu-Petru Zăpîrțan a venit la întâlnirea cu Suvernanul Pontif alături de soția sa și de o delegație din România.

La sfârșitul întrevederii, Papa Francisc i-a transmis noului ambasador al României următorul mesaj, conform unei înregistrări video difuzată de agenția Rome Reports: „Rugați-vă pentru mine și sper să fac o vizită".

Singurul Suveran Pontif care a efectuat o vizită în România a fost Papa Ioan-Paul al II-lea, în anul 1999. În 2015, Papa Francisc s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis, notează Rome Reports, o agenție de presă privată și independentă cu sediul în Roma și specializată în relatări despre activitățile Vaticanului.