Papa Francisc a criticat luni respingerea migranților în statele membre U.E., denunțând „răutățile și lucrurile urâte din vremurile noastre”, într-un mesaj pregătit pentru Ziua mondială a migranților și refugiaților, informează AFP, citată de Agerpres.

„Răutățile și lucrurile urâte din vremurile noastre măresc frica de 'ceilalți', necunoscuții, marginalizații, străinii. Se poate constata acest lucru în special în zilele noastre, când migranții și refugiații ne bat la poartă căutând protecție, securitate și un viitor mai bun”, a transmis reprezentantul catolic în mesajul său, dat publicității la o zi după alegerile europarlamentare, marcate de o creștere a partidelor Dreptei conservatoare, care se opun obligării statelor membre U.E. să accepte cote de migranți pe teritoriul lor.

„Teama este legitimă în special pentru că lipsește pregătirea pentru această întâlnire. Problema nu este însă a avea îndoieli și temeri. Problema intervine atunci când acestea ne condiționează modalitatea de a gândi și a acționa și ne determină să fim intoleranți, închiși și poate - fără să ne dăm chiar seama - rasiști”, a adăugat Papa Francisc.

„Conflicte violente și războaie în adevăratul sens al cuvântului nu încetează să distrugă umanitatea, nedreptățile și discriminările se succed (...), iar cei mai săraci și cei mai defavorizați suportă consecințele”, a subliniat reprezentantul lumii catolice, exprimându-și părerea că atitudinea în problema migranților „constituie un semnal de alarmă care ne avertizează asupra declinului moral care ne pândește”.

„Nu este vorba doar despre migranți: este vorba de a nu exclude pe nimeni. Lumea din zilele noastre este pe zi ce trece mai elitistă și mai crudă față de persoanele marginalizate”, a declarat Papa Francisc, care și-a construit o imagine de apărător al persoanelor vulnerabile sau defavorizate.

Reprezentantul creștinismului apusean va vizita România la sfârșitul acestei săptămâni, având parte în cele 3 zile de un program complex, desfășurat în București și județele Bacău, Iași, Alba și Sibiu.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews