ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste un milion de catolici români așteaptă vestea că Papa Francisc va vizita anul viitor țara noastră.

Surse de încredere din Biserica Româno-Catolică au confirmat că toate procedurile au fost îndeplinite, invitația a fost acceptată, iar totul ține acum de confirmarea unei date de către Vatican și de stabilirea finanțării de către autoritățile române, anunță Știrileprotv.ro.

În 2018, Papa Francisc are deja programate mai multe vizite în țări defavorizate, și e posibil că în perioada mai lejeră din vară să ajungă și în România.

După confirmarea în scaunul papal, Biserica Româno-Catolică a lansat invitația către Vatican, apoi în 2015, președintele Iohannis i-a transmis pontifului că e așteptat în țară noastră și că ar fi minunat că acest lucru să se întâmple tocmai cu ocazia centenarului Marii Uniri. Biserica Româno-Catolică speră că Papa Francisc să oficieze, cu această ocazie, beatificarea a șapte martiri comuniști.

„Au fost îndeplinite toate procedurile din punctul de vedere al Bisericii Catolice din România, al Bisericii Ortodoxe din câte am auzit și al președinției, ale autorităților”, a spus Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice.

Peste o mie de credincioși catolici au celebrat duminică ziua Papei Ioan Paul al II-lea, primul Papă care a vizitat România, în mai 1999. Oamenii au urmat în procesiune prin Capitală o cutie aurită, în care este depusă, pe o bucată de pânză, o relicvă a fostului Pontif.