ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc a vorbit în avionul de întoarcere spre Roma despre Biserica Ortodoxă Română.Răspunzând unei întrebări adresate de Cristian Micaci de la Radio Maria România referitoare la relațiile dintre catolici și ortodocși, Papa Francisc a elogiat personalitatea conducătorului Bisericii Ortodoxe Române.
 
„În ce privește ortodoxia, aveți un mare Patriarh! E un om cu o inimă mare! E ușor să te apropii de Daniel! Eu îl simt ca un frate! Eu nu spun ”dar voi de ce nu...” și el nu spune ”dar voi de ce nu...” Mergem împreună, în aceeași direcție!”.

Papa Francisc s-a întors duminică din România, unde a făcut o vizită oficială de 3 zile. Liderul catolic s-a întâlnit cu președintele țării, apoi cu Patriarhul Daniel, a vizitat Catedrala Mântuirii Neamului și apoi a fost la Șumuleu Ciuc, la Iași și Sibiu.