Papa Francisc a vorbit în avionul de întoarcere spre Roma despre Biserica Ortodoxă Română.Răspunzând unei întrebări adresate de Cristian Micaci de la Radio Maria România referitoare la relațiile dintre catolici și ortodocși, Papa Francisc a elogiat personalitatea conducătorului Bisericii Ortodoxe Române.
 
„În ce privește ortodoxia, aveți un mare Patriarh! E un om cu o inimă mare! E ușor să te apropii de Daniel! Eu îl simt ca un frate! Eu nu spun ”dar voi de ce nu...” și el nu spune ”dar voi de ce nu...” Mergem împreună, în aceeași direcție!”.

Papa Francisc s-a întors duminică din România, unde a făcut o vizită oficială de 3 zile. Liderul catolic s-a întâlnit cu președintele țării, apoi cu Patriarhul Daniel, a vizitat Catedrala Mântuirii Neamului și apoi a fost la Șumuleu Ciuc, la Iași și Sibiu.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.