Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România atrage atenția asupra apariției pe piață unei o păpuși gravide, căreia i se poate vedea copilul din burtă, reprezentații APC afirmând că există riscul ca acea piesă mică să fie înghițită, informează Kanal D.

„Jucăriile din import intră în țară în baza unor hârtii, iar instituțiile statului le verifică în momentul în care acordă dreptul de comercializare. Jucăriile nu sunt analizate niciodată în laboratoare de către Ministerul Sănătății sau Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor”, afirmă reprezentanții APC.

Reprezentanții Asociației pentru Protecția Consumatorilor au făcut o sesizare despre păpușa însărcinată, pe care au înaintat-o Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

„O fetiță la 3 ani poate avea curiozitatea să înghită acest bebe ca și ea să devină o mămică însărcinată. Pe piața românească ajung tot felul de jucării. Ministerul Sănătății ar trebui să facă analize, controale, să preleveze produse (...)”, motivează reclamația Costel Stanciu, președintele Asociației pentru Protecția Consumatorilor.

 
2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.