ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un sobor de preoți a oficiat astăzi în fața fostului club Slujba Parastasului pentru victimele care au pierit în urma incendiului. La slujbă au participat părinți, prieteni și rude ai celor trecuți la Domnul, scrie basilica.ro.

Părintele Aurel Mihai, Vicar Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a rostit un cuvânt prin care i-a încurajat pe cei prezenți.

”Rugăm pe Bunul Dumnezeu să vă împuternicească, să vă mângâie și să vă întărească. În același timp, să vă dea putere să îi pomeniți pentru ca astfel să le păstrați vie prezența lor în sufletele și în inimile dumneavoastră așa cum și tinerețea pe care au avut-o la acest moment al trecerii a adus atâta bucurie în sufletele dumneavoastră. Dumnezeu să-i ierte!”

La eveniment au venit însă numai câteva dintre familiile celor morți în incendiu și unii dintre tinerii care au fost răniți, dar au scăpat cu viață.

Cu ochii în lacrimi, mama lui Marius Rușitoru, care avea doar 27 de ani, spune că încă nu se poate obișnui cu gândul că fiul ei, care a plecat în urmă cu nouă luni la un concert în Colectiv, nu se va mai întoarce acasă.

"E o durere care va trebui să ne obișnuim cu ea. Fiul meu, pentru mine viața s-a oprit. Aș da oricât să îl mai văd. Doar în vis de acum încolo, doar în vis o să-l mai văd. Sper până la Dumnezeu să se facă dreptate. Cei care au legea și dreptatea în mână să se gândească că și ei au copii și oricui se poate întâmpla", a spus femeia jurnaliștilor.

Deși Parchetul General a trimis în judecată dosarul incendiului de la clubul Colectiv încă din 28 aprilie, acesta a rămas blocat la camera preliminară a Judecătoriei Sectorului 4. Magistratul care trebuie să analizeze dacă măsurile dispuse de Parchet în acest dosar sunt corecte, nu a finalizat încă cercetarea judecătorească, deși Codul de Procedură Penală impune un termen maxim de 60 de zile în care să se facă această analiză.

În acest dosar, cei trei proprietari ai clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Gancea, Costin Mincu și reprezentanții firmei de la care proveneau artificiile, Daniela Niță, Cristian Niță și Viorel Zaharia, sunt acuzați de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, fiind cercetați sub control judiciar.