ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parchetul Capitalei, care face cercetări pentru ucidere din culpă în cazul poliţistului Bogdan Gigină, a cerut de la MAI, Poliţia Capitalei şi Poliţia Română date despre coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea din ziua accidentului, primind deocamdată doar parţial informaţiile solicitate.

Parchetul Tribunalului Bucureşti arată duminică, într-un comunicat de presă, că în dosarul privind decesul subinspectorului de poliţie Bogdan Cosmin Gigină, în care a fost începută urmărirea penală pentru ucidere din culpă, au fost efectuate, până în  prezent, cercetarea la faţa locului, autopsia medico-legală şi au fost ridicate imaginile înregistrate de camerele de supraveghere în vederea reconstituirii traseului coloanei oficiale din care făcea parte poliţistul decedat, potrivit Mediafax.

"Până în prezent ne-au fost furnizate parţial informaţiile solicitate", a precizat sursa citată.

Anchetatori au solicitat şi datele stocate cu privire la comunicaţiile interne ale poliţiştilor implicaţi în deplasarea coloanei oficiale a ministrului Gabriel Oprea din ziua accidentului.

Procurorii au audiat persoane care aveau cunoştinţă despre împrejurările în care s-a produs accidentul de pe strada Ştirbei Vodă, respectiv poliţiştii din coloană şi cei aflaţi în intersecţie, muncitorii care efectuau lucrările de reparaţii, precum şi alţi martori aflaţi în zonă.

Anchetatorii au solicitat şi documentaţia privind efectuarea lucrărilor de reparaţie de la locul producerii evenimentului, printre care actele de autorizare, contractele încheiate, procedurile de executare a lucrării, inclusiv elementele de semnalizare şi siguranţă specifice.

În zilele următoare vor fi continuate audierile persoanelor care au cunoştinţă despre circumstanţele în care s-a produs accidentul în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină.