Parcul Herăstrău va fi redenumit, urmând să poarte numele Regelui Mihai I. Propunerea Gabrielei Firea a fost adoptată în ședința de marți a Consiliului General al Municipiului București.

Grupul USR s-a abținut de la vot, motivând că pentru acest proiect ar fi trebuit făcută o dezbatere publică sau măcar să fie cerut punctul de vedere al Casei Regale. De asemenea, primarul Capitalei, Gabriela Firea, crede că este o opțiune foarte bună, care nu va crea nemulțumiri. Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 39 de voturi „pentru” și 12 abțineri, scrie News.ro. 

„Există o simbolistică deosebită. Această suprafață a fost donată chiar de Casa Regală și cred că, având în vedere că în acea zonă se află și Palatul Elisabeta, este o opțiune foarte potrivită și care nu va stârni un val de nemulțumire”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, la începutul ședinței de consiliu.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.