ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Arhimandrit Macarie Boguș, starețul Mânăstirii Sinaia, a îndemnat pe creștini să lupte pentru a propune legi favorabile creștinismului. Aceasta, a spus părintele stareț, este nu doar un drept, dar și o obligație a creștinilor.

Acesta a mai spus că statul este „dumnezeul ateilor”, iar când aceste persoane au ajuns la conducerea țărilor, au produs sute de milioane de victime.

„Marea bătălie, în zilele noastre, este pe Stat
Statul este Dumnezeul ateilor. Când ateii doresc ceva, la cine aleargă să ceară? Ei nu au la cine să alerge, așa că aleargă la Stat. 
De exemplu, dacă ateii doresc „drepturi” pentru homosexuali – cum ar fi căsătoria sau adopția de copii – se duc să le ceară de la Stat. 

„Statul trebuie să fie laic”, ne spun ateii; „Religia nu are ce căuta în Stat.” Asta înseamnă că Statul trebuie să fie ateu. Și invocă ca argument victimele persecuțiilor religioase din istorie. 
Să ne uităm puțin la cifre. Ceea ce invocă ei, în primul rând, sunt cele câteva sute sau câteva mii de victime ale Inchiziției Spaniole – în câteva sute de ani. Până în 30.000 de victime (după cele mai sumbre statistici), în 300 de ani. 

Dar ce au făcut ateii, când au pus mâna pe Stat? Mao – 60 de milioane de victime. Stalin – între 15 și 20 de milioane de victime, doar în anii ’30. Zeci de mii de preoți și de creștini trimiși în lagăre și executați. Hitler – 14 milioane de victime. 2700 de preoți și de pastori trimiși în lagărul de concentrare de la Dachau și exterminați. Dacă tragem linie, vom vedea în jur de 200 de milioane de victime ale „ateismului științific”, în mai puțin de 100 de ani. Și multe alte vieți și familii distruse. 

Așadar, asta se întâmplă când ateii pun mâna pe Stat – și când Statul devine „secular”, așa cum vor ateii. Creștinii au tot dreptul, ba mai mult, au obligația să propună legi care să fie favorabile creștinismului. În special în aceste vremuri, când Statul este atât de des și în mod vădit anticreștin. 

Așadar, este obligația noastră să cerem astfel de legi favorabile creștinismului și să mergem la vot. Să ne luăm crucea înseamnă să luptăm pentru astfel de legi.

Să ne luăm crucea înseamnă să luptăm pentru astfel de legi. Să ne luăm crucea înseamnă să mergem la vot. Și să ne luăm crucea înseamnă să apărăm și să susținem astfel de inițiative, inclusiv pe Facebook.”, a cuvântat el celor prezenți duminică, la slujba Sfintei Liturghii.

Referendumul pentru definirea căsătoriei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie va avea loc pe 7 octombrie.