ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doar în primii 19 ani de la Revoluție, în România s-au făcut aproape 18 milioane de avorturi, spune Părintele Nicolae Tănase în cartea „Soțul ideal, soția ideală”, această statistică îngrijorătoare fiind confirmarea faptului că „românii nu mai vor să nască”.

Potrivit Părintelui Nicolae Tănase, sunt foarte multe avorturi până în 14 zile, prin „sterilete și pilule” și „aceasta este enorm”.

„Nu avem voie să nu știm. Cu atâta tehnică ce ne pune la dispoziție în amănunt totul, s-au realizat fotografii ale copilului în pântecele mamei, nu ecografii. Tot cu această aparatură s-a studiat în pântece pulsul în primele zile, în a 9 zi, la o săptămână, la cinci săptămâni, la cinci luni, totul se cunoaște. Și atunci nu putem să facem nici ce face struțul și nici ce face unul sau altul când încearcă să se ascundă. Noi, creștinii, știm cu precizie din Sfânta Scriptură că urziți am fost din pântecele maicii noastre. De la o vreme, știința vine și ne pune toate astea în față ca o evidență. Noi nu avem nevoie de dovezi, pentru că știința se ocupă cu dovezile, cu argumentele”, spune Părintele Nicolae Tănase.

Părintele precizează că dreptul la viață este „o temă actuală și arzătoare”.

„Nenașterea anulează bucuria, adică, nu este copil, nu va fi nepot, nu este copil, nu va fi bucuria primei zile de școală. (...) Nu e naștere, nu e nuntă, nu sunt lacrimi de bucurie la biserică, la cununie, când părinții își aduc copiii la Sfântul Altar, îi predau nașilor și preotul săvârșește Sfânta Taină a Cununiei. Nu ai bucuria de a fi bunic. Iată câte bucurii se pierd. Apoi vine osânda”, explică Părintele Nicolae Tănase în cartea "Soțul ideal, soția ideală” (Editura Anastasis, 2012, pag 212, 216).

Părintele Nicolae Tănase a început lupta împotriva avorturilor din anul 1990, convingând unele tinere să renunțe la avort. Pentru copiii născuți, dar pe care mamele lor nu reușeau să-i crească din cauza sărăciei, Părintele Nicolae înființează în anul 1994 asociația PRO VITA - pentru viață, scrie Doxologia. În acest interval de aproape 30 de ani, Părintele Nicolae Tănase a avut în grijă sute, poate mii de copii, orfani, săraci sau copii ai străzii.
 
În 2015, Părintele Tănase a fost decorat de către Patriarhul României cu Ordinul „Sfântul Ioan Gură de Aur”.
 
„Felicităm pe Părintele Nicolae Tănase pentru activitatea filantropică deosebită pe care o desfășoară la Parohia «Valea Plopului», dar și pentru multa lucrare misionară în țară și în străinătate, întrucât este adesea invitat să dea mărturie despre credința și învățătura ortodoxă, mai ales despre familie, despre copii ca dar al lui Dumnezeu pentru Biserică și societate. Dorim ca Bunul Dumnezeu să îi dăruiască pentru rugăciunile Sfântului Ioan Gură de Aur aceeași râvnă duhovnicească și aceeași dragoste pentru mântuirea oamenilor, mai ales pentru ajutorarea celor aflați în suferință și în nevoi. Acest moment este un prilej de prețuire, de bucurie și de încurajare. Când se primește o distincție se arată o recunoștință, dar și o speranță de continuare. Recunoștință pentru lucrarea săvârșită deja și speranță pentru continuare lucrării spre binele Bisericii și spre slava Preasfintei Treimi”, a spus PF Daniel.