ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sâmbătă 25 martie,de Buna Vestire, în toată țara, inclusiv Basarabia, are loc Marșul pentru Viață, eveniment dedicat vieții și familiei, aflat la a șaptea ediție națională. Marșul pentru Viață își dorește să atragă atenția asupra unui flagel care sufocă, de 27 de ani, poporul român: avorturile.

Unul dintre primii care au atras atenția, dar au și făcut ceva pentru a împiedica acest flagel este preotul Nicolae Tănase (FOTO centru), întemeietorul așezământului de la Valea Plopului, județul Prahova. La Valea Plopului au fost salvați și îngrijiți, în ultimii 15 ani, mii de copii ce urmau să fie abandonați de părinți.

Vorbind despre avorturi, părintele Tănase nu s-a sfiit să spună că numărul mare de avorturi făcut de români, în ultimii 27 de ani, este unul dintre motivele necazurilor prin care trece societatea.

„Prima lege pe care a dat-o un partid (e vorba de decretul semnat de Iliescu în 26 decembrie 1989 - n.n), după căderea lui Ceaușescu, a fost cea de liberalizare a avorturilor. Și de-atunci, nimeni nu s-a dezis de ea. Stăm pe o baltă de sânge și apoi ne mirăm că ne merge rău”, a spus preotul Tănase la Radio Trinitas.

Părintele a spus că în ritmul în care se nasc copiii de către români, există riscul dispariției biologice, urmând ca românii să fie înlocuit de alte popoare mai viguroase.