ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Tot cel ce luptă pentru viață este un erou al ei, dar e trist că suntem eroi care luptă pentru normal…” Acestea sunt doar câteva dintre cuvintele pe care părintele Stelian Tofană le-a adresat tuturor celor care, de mai bine de o lună, au luptat zilnic, în stradă, pentru apărarea vieții.
 
Campania 40 de Zile pentru Viață, ajunsă la cea de-a treia ediție în Cluj-Napoca și Năsăud și la a doua ediție în București, s-a încheiat pe 6 noiembrie. O primă ediție cu totul specială a avut loc la Gherla, unde campania a mobilizat și a unit întreaga comunitate creștină.

Creștinii clujeni aparținând diferitelor denominațiuni care au vegheat în aceste patruzeci de zile în fața Clinicii de Ginecologie s-au reunit duminică, după ultima oră de veghe și rugăciune, pentru a petrece împreună un timp de comuniune și de împărtășire a experiențelor trăite în acest timp binecuvântat.

Pr. prof. dr. Stelian Tofană a participat la eveniment pentru a-i încuraja pe „misionarii vieții”, cărora în urmă cu un an le atribuia acest statut și această denumire. Discursul său amintește de necesitatea de a fi niște eroi ai societății noastre, dar și despre numărul mic de astfel de luptători, precum și despre necesitatea ca fiecare confesiune creștină să își asume această luptă pentru valori.

„Promotorii, luptătorii pentru viață”, așa cum însuși părintele îi numește, sunt niște „nebuni pentru Cristos” (1 Corinteni 4,10) care au vegheat douăsprezece ore, zilnic, timp de patruzeci de zile, rugându-se pentru încetarea avorturilor în orașul lor. Aproximativ 500 de suflete s-au unit, în această toamnă, la Cluj-Napoca, pentru a sta în stradă cu scopul de a fi mărturie pentru o întreagă societate și de a apăra demnitatea vieții umane.
 
Ei au fost susținuți de prezența liderilor religioși; atât Înaltpreasfinițitul Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, cât și Preasfințitul Florentin Crihălmeanu, Episcop Greco-Catolic Eparhial de Cluj-Gherla au fost prezenți la veghe, pentru a binecuvânta această acțiune. Alături de veghea pașnică, postul și rugăciunea care sunt elementele spirituale fundamentale ale campaniei, mesajele răspândite au avut scopul de a promova adevărata valoare a vieții și de a trage un semnal de alarmă referitor la faptul că avortul nu poate fi niciodată o soluție, potrivit culturavietii.ro.

„Suntem prezenți fizic în stradă pentru veghe și rugăciune, pentru a implora bunătatea divină în fața unei probleme din ce în ce mai grave. Dar suntem prezenți în stradă și pentru a răspândi adevărul despre viață, pentru a fi măturisitori ai acestui adevăr”, a declarat Cristina Șona, coordonatorul local al campaniei. „În acest an, echipa de organizare a fost formată din tineri, majoritatea studenți, ceea ce ne arată încă o dată că există speranță; există eroi pentru viață gata să înfrunte societatea și cultura noastră.”

Încă o dată, lupta pentru viață s-a dat pe tărâmul conștiinței și al sufletului, căci trecătorii au reacționat la mesajele voluntarilor. Fie că vorbim despre încurajări, fie că ne referim la critici, simpla reacție arată faptul că societatea își ridică un semn de întrebare. Vedem acest lucru și din faptul că tot mai multe orașe sunt inspirate de aceste campanii care apără viața.
 
Ediția din primăvara anului viitor își propune să reunească și mai multe orașe românești în lupta pro-viață.