ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un băiețel de 3 ani și jumătate a murit zilele trecute după ce, spun părinții lui, ar fi mâncat dintr-o shaorma cumpărată de la un fast-food din Sectorul 2 al Capitalei.

Rezultatele preliminare ale autopsiei au indicat faptul că micuțul fusese intoxicat cu o substanță necunoscută.

La 16 mai a.c., Serviciul de Anatomie Patologică și Prosectură din cadrul Spitalului Clinic Colentina a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul București în legătură cu acest deces, produs în împrejurări suspecte, iar procurorii au declanșat o anchetă.

Polițiștii i-au audiat pe părinți, iar patronul shaormeriei va da și el declarații în fața anchetatorilor. 

Familia a anunțat că se gândește să dea în judecată Serviciul de Ambulanță și acuză că ar fi așteptat salvarea aproape 4 ore, până când băiatul a ajuns la spital, informează știri.tvr.ro.

Copilul ar fi avut o șansă să scape cu viață dacă nu ar fi trecut aproape patru ore până când ambulanța l-a dus la spital, susțin părinții. 

Salvarea l-ar fi preluat pe băiețel după ora 12:00, iar asta deși în jurul orei 9:30 dimineață, doctorul care l-a consultat pe copil la domiciliu a recomandat internarea la Spitalul Matei Balș și a cerut un transport neasistat.

Conducerea Ambulanței nu comentează noile acuzații, însă directorul instituției a precizat că a început o cercetare administrativă.

Copilul a ajuns la spital în jurul orei 13:00, iar câteva ore mai târziu a murit în urma unui stop cardiorespirator.

Shaormeria din zona Vergului din Capitală, de unde familia copilului mort a cumpărat mâncare, rămâne închisă până când va fi gata ancheta epidemiologică.

Cazul ar putea fi elucidat după ce va fi gata raportul toxicologic de la Instititutul de Medicină Legală, care va fi stabili ce fel de substanță a fost aceea care a provocat decesul copilului.