ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Familia formată dintr-un bărbat și o femeie, care devin părinți prin nașterea de copii, reprezintă fundamentul și principiul vital al dăinuirii societății, susținătorii căsătoriilor între persoane de același gen ignoră că bărbatul și femeia sunt diferiți din punct de vedere anatomic, iar caracteristicile distincte biologice și psihologice ale fiecăruia au scopul uniunii celor doi într-o familie și nașterea de copii, arată parohul Bisericii Iancu Vechi Mătăsari, consilier patriarhal, Constantin Stoica, conform News.ro.

"Inițiativa Coaliției pentru familie susținută de trei milioane de români pentru precizarea explicită în Constituția României că familia este formată dintr-un bărbat și o femeie în urma consimțământului liber a provocat ample dezbateri în spațiul public. Contestatarii acestui demers legislativ care solicită recunoașterea căsătoriilor între persoane de același gen consideră inițiativa discriminatorie la adresa unei minorități și încălcarea drepturilor omului. La o analiză atentă a discursului public al acestora, descoperim o serie de false argumente, unele chiar forțate, cu scopul contestării actualității și perenității familiei tradiționale, instituție care ar trebui redefinită prin extinderea și la uniunea între persoane de același gen", susține părintele Constantin Stoica.

Potrivit consilierului patriarhal, în mod absurd, contestatarii demersului susținut de Coaliția pentru familie încearcă să își justifice poziția prin minimalizarea diferențelor anatomice și psihologice dintre soți, bărbat și femeie, care ar avea doar roluri sociale în comunitate și atunci ar fi posibilă schimbarea responsabilităților între persoane.

"De exemplu, în viziunea acestora, un copil nu este necesar să fie crescut și educat de părinții săi care l-au născut, ci el poate fi încredințat și la doi bărbați sau doua femei. Aceștia vor primi automat statutul de părinți. Studii din întreaga lume argumentează incontestabil de ce instituția familiei, bazată pe alteritatea și complementaritatea bărbatului și a femeii care doar împreună devin părinți, reprezintă temelia dăinuirii societății, precum și fragilitatea argumentelor celor care pledează pentru căsătoria între persoane de același gen. În acest sens, menționăm contribuția doamnei Elisabeth Montfort, fost deputat în Parlamentul European în favoarea apărării instituției familiei tradiționale", precizează părintele Stoica.

Susținătorii căsătoriilor între persoane de același gen ignoră că bărbatul și femeia sunt diferiți din punct de vedere anatomic, iar caracteristicile distincte biologice și psihologice ale fiecăruia au scopul uniunii celor doi într-o familie și nașterea de copii, mai susține consilierul patriarhal.

Curtea Constituțională a avizat pozitiv, miercuri, inițiativa de modificare a Constituției astfel încât să se stipuleze explicit că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între bărbat și femeie, nu pe cea între soți.