ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț, a transmis, marți,la Cluj-Napoca din reședința mitropolitană, mesajul Pastoralei pe care o va rosti în noaptea de Înviere.

Astfel, Andrei Andreicuț a afirmat că Unirea fost un vis pe care multe generații de români și l-au transmis până când aceasta a putut fi realizată.

De asemenea, IPS Andrei Andreicuț a mai subliniat în Pastorala de Paști că Dumnezeu a ajutat România, acum un secol, la 1 Decembrie 1918, să realizeze unitatea națională, susținând că, atunci și acum, două valori aveau și au valoare absolută: credința în Dumnezeu și dragostea de țară.

„Domnul Hristos s-a rugat Tatălui pentru unitatea noastră spirituală. Anul acesta, însă, ne aducem aminte că Dumnezeu ne-a ajutat acum un secol, la 1 Decembrie 1918, să se realizeze și unitatea noastră națională, și-a întors Dumnezeu fața către români. Această unitate avea la temelie unitatea noastră spirituală. Acesta era visul de generații al românilor. Mulți au trecut în veșnicie fără să-l vadă realizat, dar cu credința că momentul unirii va veni. Și atunci, ca și acum, nu toți erau pătrunși de fiorul sfânt al unității. Pe mulți îi fascinau lucruri mai prozaice și mercantile. (…) Două valori și atunci, ca și acum, aveau și au valoare absolută: credința în Dumnezeu și dragostea față de țară. Dacă le păstrăm, suntem oameni fericiți, dacă le pierdem, valul vremelniciei ne înghite”, a spus mitropolitul Clujului, conform Mediafax.

Acesta a subliniat că arena vieții publice de astăzi este plină de convulsii care îi lasă un gust amar, în condițiile în care lumea umblă după „lucruri efemere”.

„Atașamentul spiritual față de țară, față de tradițiile și valorile ei a slăbit și ne rugăm lui Dumnezeu să redevină puternic”, a menționat IPS Andrei Andreicuț.

Pastorala de Paști a mitropolitului Clujului Maramureșului și Sălajulu va fi citită duminică de preoții de pe raza mitropoliei.