ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhia Bulgariei a anunțat că susține „ferm” Referendumul pentru Căsătorie din România, organizat pe 6-7 octombrie, ce are ca scop definirea căsătoriei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie în Constituția României, informează agenția Basilica.

În mesajul Patriarhiei Bulgariei se arată că învățătura creștină arată că „singura legătură a căsătoriei binecuvântată și bineplăcută lui Dumnezeu este aceea dintre un bărbat și o femeie și care a primit pentru realizarea ei aprobarea Sfintei Biserici și harul dumnezeiesc revărsat în taina Căsătoriei”.

Biserica Ortodoxă Bulgară denunță „încercările tot mai insistente și mai agresive de redefinire a căsătoriei, punându-se pe aceeași treaptă cu ea toate tipurile de conviețuire între persoane de același sex sau împotriva naturii, pentru a obține recunoașterea și legalizarea socială”.

„În acest sens, o reușită neîndoielnică a Bisericii Ortodoxe Bulgare a constituit-o respingerea de către Curtea Constituțională a Republicii Bulgaria a Convenției de tristă reputație de la Istanbul, care a încercat să introducă, printr-un acord internațional noțiuni și ideologii incompatibile cu morala creștină tradițională a poporului bulgar.

Conform opiniei generale hotărârea în luarea acestei decizii bune de către Curte a fost tocmai refuzarea ratificării acestei convenții exprimată clar și categoric de către Biserica Ortodoxă Bulgară”, precizează comunicatul.


În final, Biserica de la sud de Dunăre mărturisește sprijinul categoric pentru pentru poporul român „în apărarea unicei și sfintei credințe ortodoxe”.

„a soră credincioasă a Bisericii Ortodoxe Române vecine, Biserica Ortodoxă Bulgară – Patriarhia Bulgară își exprimă sprijinul categoric, în legătură cu referendumul, dorind prin rugăciune poporului ortodox român frate și Biserici Sale Ortodoxe, tărie și putere în apărarea unicei și sfintei credințe ortodoxe care ne-a fost încredințată de Domnul și dumnezeieștii Săi Apostoli, de sfinții noștri Părinți și Învățători și de toți strămoșii noștri, care ne-au născut în Domnul, cărora suntem chemați să le urmăm și să plinim pilda lăsată nouă de ei, inclusiv cu privire la poziția creștin-ortodoxă asupra esenței și adevăratului sens al familiei creștine”, se încheie mesajul Patriarhiei Bulgariei.