ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhia Română a donat Spitalului Orășenesc Sfântul Dimitrie din Târgu Neamț un aparat pentru ecografie cardiacă și abdominală.

Aparatul în valoare de aproximativ 30.000 euro era strict necesar Secției de Cardiologie, în urma defectării celui avut în dotare, notează ziartarguneamt.ro.

Primarul Daniel Harpa a apreciat inițiativa Patriarhiei Române și a transmis mulțumiri Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și Arhim. Ciprian Grădinaru, duhovnicul Paraclisului Catedralei Naționale.

„Vreau să vă aduc la cunoștință că aceste donații se datorează în mare măsură părintelui Arhim. Ciprian Grădinaru. Mulți ani a fost duhovnicul meu și al altor mulți credincioși, la Mănăstirea Sihăstria. Acum, e la Patriarhia Română și ca urmare a discuțiilor purtate, am reușit să primim acest aparat. Îmbucurător este faptul că Patriarhul Daniel s-a gândit la zona Neamțului. După cum bine știm, Preafericirea Sa a fost călugărit la Mănăstirea Sihăstria. Iată că nu a uitat de unde a plecat, a spus primarul din Târgu Neamț.

Aceasta nu este prima donație a Patriarhiei către spitalul nemțean. La începutul lunii august, Spitalul din Târgu Neamț s-a numărat printre cele 20 de unități medicale care au primit cu titlu de donație câte un dispozitiv medical Drӓger Jaundice Meter JM-105 de uz pediatric pentru stabilirea bilirubinei.