Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe Autocefale au stabilit, în cadrul Sinaxei ce a avut la Chambesy-Geneva, documentele finale destinate Sfântului și Marelui Sinod.

Marele Sinod al Bisericii va avea loc în perioada 16 – 27 iunie 2016 la Academia Ortodoxă din Creta.

Agenția Basilica a Patriarhiei Române a publicat pe siteul oficial traducerea în românește a textelor ce urmează a fi discutate la Marele Sinod al Bisericii.

Temele aprobate oficial pentru a fi examinate și adoptate de Sfântul și Marele Sinod sunt:

Misiunea Bisericii Ortodoxe în lumea contemporană (document aici);

Diaspora Ortodoxă (document aici);

Autonomia și modul proclamării acesteia (document aici);

Sfânta Taină a Cununiei și impedimentele la căsătorie (document aici);

Importanța postului și a respectării acestuia astăzi (document aici);

Relațiile Bisericii Ortodoxe cu ansamblul lumii creștine (document aici);

Regulamentul de organizare și funcționare a Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe (aici)
 
O parte din textele Marelui Sinod a fost criticată în lumea ortodoxă. Patriarhul Georgiei, Ilia al II-lea, dar și Mitropolitul de Nafpaktos, Ierotheos( Ierotei) Vlahos, s-au numărat printre cei care au criticat textul "Relatiile Bisericii Ortodoxe cu restul lumii crestine”.

De asemenea, un grup de preoți basarabeni ce țin de Patriarhia Moscovei a criticat documentele adoptate de Sinodul B.O.Ruse pentru a fi discutate la Marele Sinod din Creta.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews