ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un comuncat de presă, Patriarhia Română își exprimă solidaritatea cu Florin Barbu și Claudia Racolta.Copii acestora au fost luați de către autoritățile britanice și dați unui cuplu de homosexuali.

"Patriarhia Română a luat act cu îngrijorare de situația critică în care se află familia de români Florin Barbu și Claudia Racolta, stabilită la Londra, ai cărei copii, Diana (8 ani) și Andy (5 ani), au fost încredințați prin decizia instanței unui cuplu britanic homosexual.
Biserica susține constant familia tradițională ca fiind cadrul natural pentru nașterea, creșterea și educarea copiilor în spiritul valorilor morale fundamentale. Ca urmare, considerăm că familia de români trebuie susținută pentru a fi respectat dreptul celor doi copii minori de a fi împreună cu părinții lor naturali.

În acest sens, soluția de protecție aleasă de autoritățile britanice contravine Convenției cu privire la drepturile copilului adoptată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite la 20 noiembrie 1989 și ratificată de România prin legea 18/1990. Astfel, potrivit articolului 20, alin. 3: "În alegerea uneia dintre aceste soluții (de protecție – n.n.) este necesar să se țină seama în mod corespunzător de necesitatea unei anumite continuități în educarea copilului, precum și de originea sa etnică, religioasă, culturală și lingvistică, notează basilica.ro

Patriarhia Română face un apel către Statul român de a solicita autorităților britanice reanalizarea cazului și identificarea unei soluții care să țină cont de dreptul fundamental al celor doi copii minori de a fi crescuți și educați în familia lor naturală."

Florin Barbu și Claudia Racolta se luptă cu autoritățile britanice pentru ca copii lor să revină acasă.