ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhia Română își exprimă îngrijorarea cu privire la situația actuală din sistemul medical românesc și face un apel la oamenii de bună credință, precum și la instituțiile statului să ia de urgență măsurile necesare pentru desfășurarea actului medical în siguranță deplină.
 
"Patriarhia Română ia act cu profundă îngrijorare de deteriorarea situației din sistemul medical românesc.

Rezultatele verificărilor efectuate recent de autorități cu privire la dezinfectanții diluați folosiți în spitalele din România indică pericole majore pentru sănătatea pacienților din spitale.

În această situație este necesar ca toți oamenii de bună-credință, împreună cu  instituțiile abilitate ale Statului, să identifice în regim de urgență măsurile necesare desfășurării actului medical în condiții adecvate, de siguranță.

Biserica Ortodoxă Română se roagă permanent pentru sănătatea sufletească și trupească a oamenilor, este implicată în programe de sănătate și își exprimă încrederea că autoritățile competente, împreună cu întreg corpul medical, vor reuși să aducă sistemul de sănătate românesc la standardul de calitate din țările Uniunii Europene", se arată în comunicatul Patriarhiei Române, potrivit basilica.ro.