ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Simona Halep va fi decoarată de Patriarhia Română cu distincția „Ordinul Crucea Patriarhală” pentru mireni, cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române, se arată într-un comunicat de presă al agenției Basilica. Data înmănării distincției va fi stabilită ulterior.

„Românca Simona Halep a devenit de mai multă vreme un simbol al performanței sportive pe plan internațional, fapt care a culminat cu obținerea trofeului Wimbledon 2019, cel mai vechi și mai prestigios turneu de tenis dintre cele 4 turnee de Mare Șlem.

Apreciind realizările sale în domeniul tenisului feminin de performanță și, totodată, credința sa creștin-ortodoxă, pe care o mărturisește public prin semnul Sfintei Cruci, Patriarhia Română îi acordă campioanei Simona Halep Ordinul „Crucea Patriarhală” pentru mireni, cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române”, se precizează în comunicat.

Halep a primit și ordinul „Sf. Andrei” din partea Arhiepiscopiei Tomisului, în cursul anului trecut, din partea ÎPS Teodosie.