ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhia Română a emis un comunicat de presă în care îi îndemnă pe preoții și pe credincioșii din parohiile afectate de viscol, ger și ninsori abundente să ofere „sprijin concret familiilor sărmane și persoanelor vârstnice care au nevoie de ajutor”, informează Agenția Basilica.

Centrele eparhiale, clerul și credincioșii sunt rugate să-i ajute pe cei nevoiași și pe cei vârstnici cu apă, ceai și alimente.

Mai jos redăm textul integral al comunicatului de presă:

”Întrucât Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, 28 februarie 2018, noi avertizări cod galben și cod portocaliu de viscol, ger și ninsori abundente, mai ales în sud-estul țării, după ce, în zilele precedente, mai multe comunități rurale au fost sever afectate, Patriarhia Română face un insistent apel către Centrele eparhiale, clerul și credincioșii parohiilor din zonele respective să ofere sprijin concret familiilor sărmane și persoanelor vârstnice care au nevoie de ajutor.

În acest sens, îi îndemnăm pe preoții și credincioșii din parohiile care se confruntă cu situații de urgență provocate de ger, ninsori și viscol să îi ajute pe cei aflați în nevoi cu apă, ceai și alimente, pentru a putea depăși mai ușor momentele dificile din aceste zile.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române"