ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhia Română își exprimă sincera compasiune și solidaritate față de durerea prin care trece familia tinerei Alexandra Măceșanu, victima unei răpiri care a indignat puternic societatea românească în aceste zile, informează Basilica.

Potrivit sursei citate, Patriarhia Română a transmis un comunicat de presă prin care și-a exprimat compasiunea și solidaritatea față de familia Alexandrei Măceșanu, copila dispărută în urmă cu câteva zile, despre care se crede că a fost ucisă de un bărbat din Caracal.

 
„Patriarhia Română își exprimă sincera compasiune și solidaritate față de durerea prin care trece familia tinerei Alexandra Măceșanu, victima unei răpiri care a indignat puternic societatea românească în aceste zile.

În așteptarea rezultatului cert al anchetei autorităților care cercetează acest caz cutremurător, Patriarhia Română îndeamnă pe toți preoții și credincioșii să o pomenească în rugăciuni pe Alexandra, pe părinții și rudele îndurerate ale acesteia.

Ne exprimăm speranța că acest caz va fi elucidat în cel mai scurt timp posibil de către autorități, iar cei vinovați vor fi pedepsiți conform legilor în vigoare. Totodată, ne îngrijorează numărul crescând al femeilor care devin victime ale violenței și ale traficului de persoane, fapt care degradează demnitatea umană și pacea socială.

În acest sens, pe lângă rugăciune, trebuie intensificate acțiunea de solidaritate cu familiile afectate și promovarea unui comportament responsabil în societate”, se arată în comunicatul Patriarhiei Române.