ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poziția oficială a Patriarhiei Române referitoare la vaccinare este că „Biserica susține programele publice de vaccinare care urmăresc scopuri terapeutice, însă este necesar să existe o informare precisă, detaliată și transparentă cu privire la toate activitățile cuprinse în procesul de vaccinare și să se stabilească responsabilitățile producătorilor și ale autorităților publice pentru erorile medicale și efectele secundare ale vaccinurilor, în cazul în care acestea apar”, se arată într-un răspuns al Patriarhiei Române trimis către un credincios care solicitase un punct de vedere în acest caz.

De asemenea, în document se precizează că „Biserica Ortodoxă Română a subliniat importanța vaccinării, fără a susține obligativitatea acestei metode terapeutice”.

În continuare, documentul precizează că „Biserica Ortodoxă Română și-a exprimat de-a lungul timpului punctul de vedere și în ceea ce privește implicațiile bioetice ale utilizării vaccinurilor, valoarea sacră a vieții umane încă de la concepție, condamnarea practicilor avortive ca păcate grave și faptul că 'nimeni nu trebuie ucis pentru ca altcineva să trăiască`, poziție publică ce se regăsește și pe pagina de internet a Patriarhiei Române, în secțiunea Bioetica”.

Documentul este semnat „din încredințarea Preafericitului Părinte Daniel” de către Pr. Ionuț Corduneanu, vicar administrativ Patriarhal.

Legea Vaccinării Obligatorii, aflată acum în dezbaterea Camerei Deputaților, a stârnit vii proteste din partea societății civile, zeci de mii de oameni protestând - de la lansarea proiectului de lege și până acum - împotriva obligativității vaccinării. 

De asemenea, numeroase personalități publice, inclusiv medici de familie, chirurgi și  parlamentari, au luat poziție împotriva acestui proiect de lege depus de Guvern. Menționăm că proiectul a fost votat în Senat, dar în Camera Deputaților - for decizional -, au fost depuse mai multe amendamente, aflate în dezbatere.